Jaap van Leeuwen is afgestudeerd in de vakken grafische vormgeving, advertising en fotografie bij de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. JAAP liep stage bij reclamebureau McCann-Erickson en ontwerpbureau Total Design (nu Total Identity) in Amsterdam.

Vanaf juni 2016 is JAAP als zelfstandig ondernemer beschikbaar als grafisch vormgever, fotograaf en webdesigner. Jaap RolleicordBW web

Momenteel is JAAP als grafisch ontwerper / fotograaf en medewerker pr en communicatie werkzaam bij de organisatie Wilskracht Werkt en als fotograaf bij BelFleur (Wmo Radar).

Daarvoor is JAAP gedurende 15 jaar met veel plezier werkzaam geweest bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (Het Natuurhistorisch) als grafisch vormgever, fotograaf en webmaster.

JAAP was voor de periode bij het Natuurhistorisch Museum als zelfstandig grafisch ontwerper en art-director werkzaam in Rotterdam en werkte voor grote opdrachtgevers zoals Piedro (schoenen), Rotterdam The Hague Airport, Bacardi Martini (dranken), Geerdink aannemersbedrijf, Bijou Moderne (groothandel voor juwelier, goud- en zilversmid), Hacousto Protec (fire & security), Frans Mets / De Bedderij,  Mediprof, Houweling & Kars (advocaten en procureurs), Simonis Verf, Schuddebeurs makelaardij en Pon’s Automobielhandel (Audi, Volkswagen, VW Bedrijfswagens, Seat en Škoda).

JAAP heeft een passie voor fotografie en filmen, houdt van reizen en heeft een grote belangstelling voor egyptologie, ornithologie en archeologie. Als natuurman fotografeert JAAP vogels, dieren, planten en landschappen. Ook houdt Jaap van koken en volgt hij wekelijks yoga-lessen.

CV JAAP