[8 augustus 2018] Afgelopen week heeft designJAAP architectuurfoto’s gemaakt in het historische stadje Urbino gelegen in de province in Pesaro e Urbino  gelegen in het noordelijke deel van de Italiaanse regio Mache. De Middeleeuwse en ommuurde en  stad ligt op een heuvel op 485 meter hoogte. Het historische centrum van Urbino staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

Het belangrijkste monument is het 15de-eeuwse Palazzo Ducale dat de stad domineert met zijn markante torens aan de voorzijde. Het gebouw huisvest het museum Galleria Nazionale delle Marche met een collectie Renaissancekunst van wereldbelang. Er zijn belangrijke werken te zien als La Muta van Rafaël, Veduta della Città Ideale van Piero della Francesca en De Opstanding’ van Titiaan.

Naast het Palazzo Ducale zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Urbino en het Oratorium van St. Jan de Doper (Oratorio San Giovanni), met daarin een goed bewaard gebleven frescoschildering van de geboeders Jacopo en Lorenzo Salimbeni uit 1416.

Hier is een architectonische fotoimpressie van Urbino.