[4 april 2019] Afgelopen maanden heeft designJAAP architectuurfoto’s gemaakt van de voormalige Van Nelle Fabriek aan de Delftshavense Schie in Rotterdam en geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland.

Van Nelle Fabriek

Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend, toen het in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard. De voormalige fabriek van firma Van Nelle, ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur ir. J.G. Wiebenga, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

De Van Nelle Fabriek biedt onderdak aan uiteenlopende bedrijven. Daarnaast wordt een aantal ruimten gebruikt voor vergaderingen, congressen en evenementen.

in 1916 kocht de firma Van Nelle een terrein langs de Schie in de toenmalige gemeente Overschie. Hier werd tussen 1927 en 1930 onder leiding van Cees van der Leeuw de fabriek gebouwd door de architecten Johannes Brinkman en Leendert van der Vlugt.

Hier is een fotografische impressie van de Van Nelle Fabriek