[Rotterdam, 6 juli] Diergaarde Blijdorp is gelegen in het Noordwestelijk gedeelte van Rotterdamse wijk Blijdorp. Diergaarde Blijdorp is ook wel bekend als de  Rotterdamse Diergaarde of officieel de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is één van de oudste dierentuinen van Nederland. De dierentuin heeft een oppervlakte van 26 ha en heeft meer dan 180 verschillende diersoorten.

Kroeskoppelikaan (Pelecanus crispus)

Diergaarde Blijdorp verhuiste vlak voor het bombardement naar de nieuwe locatie in de wijk Blijdorp. De oude dierentuin werd compleet vernield, net als de gehele binnenstad, door het bombardement op 14 mei 1940 in de 2e Wereldoorlog. De nieuwe dierentuin werd op 7 december 1940 geopend. De nieuwe dierentuin was ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn, die later ook het nieuwe Centrale Station van Rotterdam ontwierp. Blijdorp is één van de weinige dierentuinen die geheel is ontworpen door één architect. In april 2004 zijn Blijdorp en verschillende gebouwen erin opgenomen in het register van rijksmonumenten.

Hier is een fotografische impressie van Diergaarde Blijdorp.