[25 mei 2018] Ruim 2 weken geleden heeft designJAAP het Tsjechische historische stadje Cesky Krumlov bezocht. Cesky Krumlov ligt in Zuid-Bohemen. Cesky Krumlov is door de oude binnenstad en het kasteel een bestemming voor grote aantallen toeristen. Om de stadskern te beschermen is deze geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De bouw van de stad en het kasteel begonnen aan het einde van de 13e eeuw bij een fort aan de Moldau. Het grootste deel van de oude stad en het kasteel zijn gebouwd tussen de 14e en de 17e eeuw, vooral in gotische, renaissance- en Barokstijlen. Het centrum van de stad is gebouwd in een lus van de rivier de Moldau. Tijdens het communistische tijdperk raakte Cesky Krumlov vervallen. Sinds 1989 zijn veel gebouwen gerestaureerd.

Hier is het architectonisch fotoverslag van het stadje.