[26 februari 2018] Gisteren bezocht en fotografeerde designJAAP in De Beurs van Brussel de tentoonstelling Pompeii the immortal city. Hier een impressie van de tentoonstelling.

Deze tentoonstelling dompelt de bezoeker onder in het hart van het drama en de ruïnes van de antieke stad Pompeï. Via machinemodellen en 3D-reconstructies beleeft de bezoeker de verwoesting van de stad en komt hij in contact met de bewoners uit die tijd, die verstard zijn in de assen van de vulkaan.

Meer dan honderd archeologische stukken uit Pompeï, waaronder heel wat objecten die voor het eerst tentoongesteld worden, onthullen de wetenschappelijke kennis van de Romeinen en hun technische vaardigheden op het moment van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. De tentoostelling duurt van 24 november 2017 tot en met 15 april 2018.

In 2016 bezocht designJAAP het musei Pompeii. Hier een fotografische impressie.