Het Loetbos in de Krimpenerwaard

[6 mei 2020] Afgelopen maand bezocht designJAAP het natuur- en recreatiegebied Het Loetbos. Het Loetbos is het gebied tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven dat langs de Provinciale weg ligt. De combinatie van grazige weilanden, het geheimzinnige bos en het meanderende riviertje de Loet maakt elke wandeling, fiets-, kano- of vistochtje in het gebied uiterst plezierig.

Het Loetbos is een kleine veertig jaar geleden ontstaan. Het is een door de mens gemaakt natuur- en recreatiegebied. De Krimpenerwaard, het gebied waar o.a. het Loetbos in ligt, werd vroeger voornamelijk gebruikt voor veenwinning.

Langs het gebied stroomt het veenriviertje ‘de Loet’, een rivier met groene oevers. Ongeveer veertig jaar geleden heeft de gemeente Krimpenerwaard rondom het riviertje grote percelen grond opgekocht voor recreatiedoeleinden. Het bos langs het riviertje heeft er haar naam aan ontleend.

De voormalige polders zijn weer teruggegeven aan de natuur. Die kreeg op de meeste plekken vrij spel. In het resterende gedeelte werd hier en daar door natuurbeschermers geholpen om de ontwikkeling van de natuur een handje te helpen.

Hier is een fotografische impressie van Het Loetbos op de nieuwe (stockfoto)website op designjaap.online