[14 april 2020] Afgelopen februari, nog net voor de Coranacrisis, heeft designJAAP foto’s gemaakt van het Château de Chantilly . Het kasteel ligt zo’n 60 kilometer ten Noorden van Parijs.

Château de Chantilly

Het kasteel staat op de plek van een middeleeuws fort. Het huidige bouwwerk is een 19e-eeuwse reconstructie in opdracht van Hendrik van Orléans (1822-1897), hertog van Aumale en jongste zoon van koning Lodewijk Filips. Deze bracht er zijn collectie schilderijen en antieke boeken onder en vermaakte het complex als Museum Condé aan het Institut de France. Het complex omvat voorts een parktuin van 115 hectare. Ook het Bos van Chantilly behoort tot het domein. Het stadje Chantilly is tijdens en na de Franse Revolutie ontstaan ten westen van het kasteel.

Hier is een fotografisch impressie van het Château de Chantilly